Sara Mlakar

Sara Mlakar
Sara Mlakar
Sara Mlakar

Sara Mlakar pleše od svojega šestega leta. Po osnovni šoli jo je pot zanesla na Srednjo baletno šolo v Ljubljano, kjer je tudi nadaljevala šolanje za učitelja baleta na Višji baletni šoli. Udeležila se je številnih tekmovanj v različnih plesnih zvrsteh tako na državnem kot mednarodnem nivoju, kjer se lahko pohvali s številnimi visokimi uvrstitvami in odmevnimi rezultati. Kot solistka je bila večkratna državna prvakinja v modernih plesih, kar je nadgradila še z naslovom svetovne in evropske prvakinje. Bila je prva, ki je na mednarodnem nivoju tekmovala v kategoriji modern in tudi prva Slovenka, ki je osvojila naslov svetovne prvakinje v tej isti kategoriji. Zaradi lovorike v slednji disciplini, gre prav njej zahvala, da imajo plesalci v Sloveniji možnost tekmovati tudi v modern tehniki. Postala je tudi evropska podprvakinja v jazz baletu in zasedla četrto mesto na vzhodnoevropskem prvenstvu v hip hopu. V duetu sta s soplesalcem osvojila naslov evropskih prvakov v modernih plesih in svetovnih prvakov v show plesih in bila poleg tudi večkratna državna prvaka v modernih plesih. Sara je bila dve leti članica profesionalne plesne kompanije Kjara’s dance project pod vodstvom Kjare Starič Wurst. Z njimi je imela možnost plesati na največjih slovenskih in tujih odrih. Sedaj redno pleše v plesnih predstavah za otroke in odrasle ter na televizjiskih spektaklih in pomembnih državnih prireditvah.

Za osvojeno znanje in odlično tekmovalno kariero gre velika zahvala njenim dolgoletnim trenerjem Mihi Krušiču, Nastji Bremec in Marinki Ribič.

Poleg šolanja se dodatno izobražuje še doma in v tujini pri številnih znanih koreografih kot so Erika Silgoner, Christopher Huggins, Carl Portal, Fabrizio Monteverde, Mauro Astolfi, Carlos dos Santos, Joe Alegado, Jon Ole Olstad, Mike Esperanza, Jae Man Joo, Julia Erhstrand, Gentian Doda,….

Sara je tudi licencirana plesna trenerka z najvišjo 3. stopnjo za Trenerja športnega plesa v okviru Plesne zveze Slovenije, ki je potrjena s strani Strokovnega sveta Republike Slovenije za šport.

Osebno pravi, da ples ni le gibanje in vsakodnevno treniranje, kjer nabiraš telesno kondicijo, motoriko in se zabavaš, ampak je to veliko več. Zanjo je to način življenja, ki ponuja nove ustvarjalne poti in osebnostno rast. Poleg tega razvijaš samodisciplino ter odgovornost do sebe in drugih. Svoja znanja in strast z veseljem predaja naprej in uživa v sodelovanju z mlajšimi in starejšimi ljubitelji plesa.