Veronika Škrlj

Veronika Škrlj
Veronika Škrlj

S plesom se je prvič srečala kot štiriletna deklica. Na svoji plesni poti se je spoznala z osnovami baleta, jazza, moderna in hip-hopa. Prav slednji je postal smisel njenega plesnega udejstvovanja in izražanja. Ni naključje, da je zajadrala tudi v tekmovalne vode in najprej kot pionirka, nato kot mladinka in slednjič kot članica z lastnimi koreografijami sooblikovala  in vplivala na razvoj te plesne zvrsti ne le v Sloveniji, ampak tudi širše.

Med številnimi uspehi njene plesne poti sta tudi osvojena naslova državne prvakinje med solistkami v hip hopu in street dancu  in 5. mesto v obeh disciplinah na Evropskem prvenstvu. Večkrat je stala na stopničkah tudi v paru, veliko naslovov je osvojila kot plesalka malih hip hop skupin, ne le v okviru IDO, ampak je s člansko malo skupino stala tudi na najvišji stopnički Evropskega prvenstva Starmoves.  Kot članica zmagovalne Maestro hip hop velike članske formacije je kar trikrat osvojila naslov svetovnih prvakov. Zaradi svojih plesnih uspehov so ji kar dvakrat podelili naslov Športnica Kopra.

Skozi vsa leta je Veronika nadgrajevala svoje plesno znanje tako doma kot v tujini,  in ga z veseljem prenašala naprej. Nešteto je imen, s katerimi je sodelovala, med njimi Keone Madrid, Mariel Madrid, Chris Martin, Lyle Beniga, Quick Crew, Les Twins, Mike Song, Lando Wilkins, Misha Gabriel, Bam Martin, Anthony Lee  in mnogi drugi. Velikokrat je nastopala tudi na televiziji, tako v oddajah Misija Evrovizija, Ema, Parada, ter na številnih državnih proslavah in prireditvah, med njimi zadnje ob odhodu slovenske reprezentance na olimpijske igre v Rio. Njen ples je mogoče videti v številnih video posnetkih, letos pa jo je doletela čast in povabilo v Južno Korejo, kjer je najprej sodelovala pri snemanju glasbenega videa južno korejske zvezde Kim Junsu – Xia, nato pa je pred 25 tisoč glavo publiko letos poleti plesala še na njegovih dveh otvoritvenih koncertih v Seulu, kar je bilo posebno doživetje.

Veronika Škrlj se je pod okriljem Olimpijskega komiteja  Slovenije   udeležila Mednarodnega srečanja mladih na Mednarodni olimpijski akademiji v Grčiji, kjer so ji podelili  naziv Mladi ambasador olimpizma.