Naki

Naki
Naki

Plesalec Break Dance stilizacije Naser Gutić ali bolje poznan kot BBoy Naki je že mnogo let v samem vrhu tako v Sloveniji, kot tudi na mednarodnem področju.

Že v mladih letih so ga izjemno zanimale različne športne dejavnosti, kot je plavanje, košarka, tenis, plezanje ter gimnastika. Leta 2004 se je odločil poizkustiti tudi ples, za katerega navdušenje še ni izvenelo. Že od prvega tečaja plesne stilizacije Break Dance je začutil, da mu je slednja aktivnost pisana na kožo in da si želi, da ga le ta spremlja celo življenje.

Po treh letih intenzivne vadbe se je odločil, da svoje znanje preizkuša tudi na raznih tekmovanjih. Leta 2007 je postal državni prvak v break dance solo člani kategoriji in naslov branil v letu 2008 ter tudi leta 2009. Še isto leto je na najvišjih stopničah stal tudi na evropskem in svetovnem prvenstvu v kategoriji break dance solo člani.

Veliko težo k prepoznavnosti je vplival tudi nastop na najboljšem break dance battle-u v Sloveniji, Red Bull BC One Slovenia Cypher. Kar tri leta zapored je osvojil lovoriko, katera mu je omogočila vstop na mednarodno poznan Red Bull BC One Eastern European Final (St.Petersburg, Rusija/ Kiev, Ukrajina/ Azerbajdžan, Gruzija).

Že sedem zapored prenaša svoje znanje na mlade upe tako v Sloveniji (Ljubljana, Kranj, Novo Mesto, Zagorje, Trbovlje,…) kot tudi v tujini (na festivalih in battle-ih). Je tudi del skupine Yugoslavian BBoys, ki je trenutno najbolj poznana skupina na balkanu. Svojo strast do plesa so dokazovali na mnogih tekmovanjih, kjer so dosegli zavidljive rezultate. Trenutno poučuje v Murski Soboti – Plesna šola Urška, Mariboru – Zapleši.si, Žalcu – Plesni klub Move in v Novi Gorici – Plesna šola ProDC.

BBoying je zanj način življenja, saj združuje ples, vznemirjive pustolovščine, potovanja, prijetno druženje z istomislečimi ljudmi in še mnogo drugih stvari, ki se jih z besedami ne da opisati.