Aja Vnuk

Aja prihaja iz Nove Gorice, kjer je pričela svoja plesna pota. Po končani Gimnaziji v Novi Gorici se je leta 2019 vpisala na študij Socialne pedagogike na Pedagoški fakulteti  Univerze v Ljubljani, kjer trenutno zaključuje I. stopnjo dodiplomskega študija. Tekom svojega študija je hitro ugotovila, da jo veseli predvsem delo z otroki ter mladostniki ter zato svoje projekte in obveznosti usmerila predvsem v delo s populacijo mlajših otrok ter mladostnikov.

Ples Ajo spremlja skozi življenje že od predšolskih let, leta 2011 pa jo je pot popeljala v plesno šolo Pro Dance Company, kjer se je pridružila učencem jazz baleta in modernega plesa. Leta 2012 je pričela z udeležbo na državnih ter mednarodnih tekmovanjih v modernih tekmovalnih plesih, katerih se udeležuje do današnjega dne.

Svoje prve korake v poučevanju plesa je pričela z delom pomočnika trenerja v plesnem društvu Pro Dance Company med leti 2014 – 2019, najprej v predšolskih skupinah, nato pa tudi v skupinah »mini« (otroci starorsti 7 do 12 let). Kot članica kluba vsako leto pomaga pri pripravi na različne nastope, zaključne produkcije ter vsakoletne plesne predstave v Slovenskem Narodnem Gledališču. Od lanskega šolskega leta, pa pod mentorstvom trenerke poučuje tudi lastno tekmovalno plesno skupino.

Preko svojih izkušenj v plesni šoli ter v sklopu študijskega dela in drugih dejavnosti, se je naučila vodenja skupine, prevzemanja odgovornosti, organizacije, animacije ter pomena zabave v plesu in skupnem delu.

Sama pravi, da je ples zanjo ključni del življenja tako tudi svoj prosti čas preživi obdana s plesom, včasih pa tudi s kakšno dobro knjigo, filmom ali prijetno družbo.